Студенти от Медицински университет-Пловдив работят с кауза в центъра на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:36 / 20.05.2022
4885
Студенти от Медицински университет – Пловдив от специалностите "Медицинска сестра“, "Помощник-фармацевт“, "Медицински лаборант“, "Рентгенов лаборант“ и "Инструктор диетично хранене“ в рамките на два дни – 20 и 21 май, безплатно измерват кръвно налягане, кръвна захар и индекс на телесна маса в пункт пред сградата на Община Пловдив на пл. "Стефан Стамболов“ №1. Студентите предлагат и ръчно изработени от тях продукти.

Всеки, който посети пункта, ще има възможност по желание да дари средства, за да подкрепи кампанията "Капачки за бъдеще" за закупуването на трета високопроходима линейка и на апаратура за отделенията в здравни заведения.

В близост до пункта е представена вече закупена реанимационна линейка за новородени след активното набиране на средства от студенти и преподаватели от Катедра по сестрински грижи към Факултета по обществено здраве и от Медицински колеж. През месец февруари тази година в базата на Медицински колеж студенти от специалностите "Рехабилитатор“ и "Медицинска козметика“ работиха благотворително по специалността си, за да съберат  средства в полза на "Капачки за бъдеще“.

Мотото на инициативата за безплатно измерване е "Студенти работят с кауза“ и се осъществява съвместно с Община Пловдив. Събитието е част от календара за честване на 80 години от създаването на второто в България училище за Милосърдни сестри и 50 години от откриването на сградата на настоящия Медицински колеж към МУ-Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).