Спортният клуб на служителите от МВР в Пловдив е шампион от републиканско състезание по футзал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:37 / 27.04.2022
2912
Отборът на СК "МВР-Пловдив" взе участие в тринадесетото издание на Републиканско първенство по футзал за служители на вътрешното ведомство. Мачовете се играха от 18 до 21 април в Панагюрище под безпристрастното ръководство на съдийски състав от Българския футболен съюз.

В голямата надпревара между всички отбори от страната пловдивчани успяха да извоюват победата и да се изкачат на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Те взеха в ръце златната купа, надигравайки категорично с 8:1 съперниците си от Монтана.  

Двама състезатели от клуба на областния град се завръщат и с индивидуални отличия от първенството. С 11 успешни попадения в противниковата врата Андрей  Палов бе обявен за голмайстор на турнира, а Тодор Малинов взе приза за най-добър вратар.

Спортен клуб "МВР – Пловдив" е основан през 1994 г. като сдружение с нестопанска цел  и в него членуват действащи и бивши служители от състава на полицията, пожарната, гранична полиция и жандармерията. Клубът се състои от 9 секции: "Бойно-приложни спортове", "Стрелба с приложно ориентиране", "Пожароприложен спорт", "Зимни спортове", "Футбол", "Волейбол", "Тенис", "Колоездене" и "Други спортни игри". Отборът по футзал е от 11 състезатели и през годините е доказал високата си мотивация и спортен дух, защитавайки достойно многократната си шампионска титла от състезания в тази дисциплина. До 2019 година златната купа е била спечелена осем пъти, като пет от победите са били поредни. След сегашния успех и кратката двугодишна пауза, призът отново заема своето място в музейната експозиция на спортните постижения на служителите от МВР в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството че ...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).