Служителите на "Централен" се върнаха от семинар за превенция на корупцията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:20 / 17.11.2009
1602
"Етични стандарти за работа на общинските администрации и превенция на корупцията" беше темата на тридневното обучение, което се проведе за служителите на район „Централен", в Несебър, по проект „Общинските администрации - достъпни, прозрачни и компетентни", съобщиха от районната администрация. В семинарът взеха участие освен служителите от „Централен" и общински служители от другите три администрации участнички в проекта. Това са общините Долни Чифлик и Белослав, които като район „Централен"са партниращи организации, и район „Владислав Варненчик", Община Варна, организацията бенефициент спечелила проекта по линия на оперативна програма „Административен капацитет".

По време на обучението бяха засегнати подробно темите свързани с прилагането на етичните стандарти в местната власт, бяха разгледани различните методи и техники, за обслужване на гражданите, които биха допринесли за постоянното подобряване качеството на обслужване, в посока изграждане на една компетентна, открита и прозрачна администрация. Това от своя страна наложи и подробно да бъде засегнат проблема с възможностите за корупционни практики и вариантите за тяхното максимално ограничаване.

Въпросът за междуинституционалното сътрудничество, който също се разгледа по време на обучението сам по себе си утвърди разбирането, че от доброто сътрудничество между институциите печелят от една страна гражданите и бизнеса, а от друга страна се издига авторитета на институциите. Ролевите игри, които също бяха част от семинарните задачи, онагледиха различни моменти и гледни точки от живота в администрацията и помагнаха за преосмислянето, по-лекото възприемане и професионално реагиране в ежедневието.

Модерна администрация може да означава различни неща за различните хора, но за нас в „Централен" това е администрация, основана на принципите на ефективност, прозрачност и отчетност, затова и нашите действия са насочени постоянно в тази посока, затова смятам че това обучение е много полезно, заяви кметът Райна Петрова.

По проекта предстои разработването на средносрочен план за дейността на администрацията в посока прозрачност и отчетност за срок от три години, като стартира през 2010 г., наръчник с разработени добри практики и стандарти за работа и комуникация с гражданите и бизнеса както и ще бъде поставено дигитално информационно табло в сградата на кметството.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
02.06.2010 Гласов портал функционира в сградата на кметството в "Централен"
08.04.2010 Електронно информационно табло заработи в кметството на "Централен"
18.11.2009 Кметът на "Централен" заминава на обучение в Италия
01.10.2009 Район "Централен" се включва в проект за отваряне към обществото
03.09.2009 Кръгла маса за достъпността на общинските администрации се проведе в "Централен"
10.03.2009 В проект за 566 хиляди лева участва "Централен"
Още новини от Новини от Пловдив:
Едни от най-важните държавни мъже идват в Пловдив
Незаконни изкопни дейности на Младежкия хълм!
Митрополит Гавриил: Светият синод не може да извади Николай Пловд...
НКЖИ обеща новият Бетонен мост да е готов за 6 месеца, обясни как...
Най-после отварят кръстовище в Пловдив, затворено много отдавна
Моторист е в болница след пореден инцидент в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).