Скоро Пловдив няма да прилича на циркаджийски афиш - да, ама не

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:57 / 22.04.2009
4206
Кметът Славчо Атанасов се зарече, че пловдивските стълбове и стени и всякакви други съоръжения ще бъдат почистени от налепените безразборно афиши. Цялата администрация се впрегна в благородното начинание. Служителите на "Чистота" дори измислиха техника, която улеснява свалянето на плакатите, а работничките започнаха да подготвят терен за нея с предварително голямо изстъргване на налепените десетки една върху друга цветни хартии.

Заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев се срещна с трите основни фирми, занимаващи се с тази дейност, връчи им заповед, в която се забранява лепенето на всякакви рекламни материали където падне и са регламентирани определени за целта места, предварително уточнени от шестте районни кметове. В наредбата за обществения ред са предвидени глоби и за фирмата-разпространител, и за рекламодателя, и за лепящия "тапетите" по обществените места.

Безразборното лепене обаче продължава. Служител на "Общинска охрана" хвана на местонарушението пред очите на репортер на Plovdiv24.bg рекламист да лепи необезпокоявано на централна пловдивска улица афиши, състави му протокол, а виновникът обясни, че не знаел, че наредбата вече е в сила.

"Заповедта е в сила от момента, в който я връчих на шефовете на фирмите, занимаващи се с тази дейност при специалната си среща с тях. Всеки нарушител ще бъде глобен, включително и този от днес", каза Панчев за Plovdiv24.bg, като не можа да прикрие недоумението си, че продължават да лепят, когато вече се чисти.

Екипът на Plovdiv24.bg препоръчва на всички пловдивчани, които искат градът им да е чист и хубав, да не употребяват услугите и фирмите, които се рекламират чрез плакати. Нека всички покажем на хората, използващи този "мръсен" начин за реклама, че искаме градът ни да бъде по-приятен за всички нас и че не е това начина да популяризират услугите си.

Виж коментарите (1)

Още по темата (40):
18.04.2018 Вижте как хванаха 22-годишен от Самоков в центъра на Пловдив по време на нагло изпълнение!
20.10.2017 Хванаха мъж от Самоков да лепи обяви по стълбове! Той: В София никой не ме закачаше!
02.10.2017 Грозни обяви, налепени без ред и извън правилата, ядосаха много кмета
20.10.2016 Фирми, регистрирани в "Столипиново", грозно лепят обяви в Пловдив
07.04.2016 Видите ли някой да лепи обяви по стълбовете - сигнализирайте!
06.04.2014 Продължават да глобяват за реклами по стълбове и дървета
Още новини от Новини от Пловдив:
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).