Сигнал: Убиват здрави дръвчета! Общината: Не е вярно!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
09:43 / 24.04.2021
3492
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме няколко сигнала за унищожаване на живи дървета в отделни райони на града. 

Буден гражданин от район "Южен" твърди, че там "убиват“ зелени дървета и след това ги събарят. Жалбоподателят иска да остане анонимен, но ние поместваме дословно неговия сигнал.

"Искам да съобщя за отравяне на здрави дръвчета и тяхното бутане впоследствие на ул. "Брод" 6. Действието по бутането на дръвчетата се извършва и в момента. В близост до тях се намира една евангелистка църква, която може би е собственик на зелената площ... но е факт, че здрави дръвчета биват убивани и бутани", пише гражданинът.

Незабавно се свързахме с ОП “Градини и паркове“, които са направили спешна проверка на място, на посочения адрес.

Отговорът на специалистите от предприятието е, че "няма унищожени живи дървета на посочения в читателския сигнал адрес. Във връзка с изграждане на канал за газификация две сухи дървета, от вида айлант са отстранени от терена на частен имот, като действията предварително са били съгласувани с администрацията на район "Южен“, казаха от предприятието.

Друг сигнал на гражданин дойде от ул. "Барикадите" в  район "Северен". В сигнала се твърди че са били унищожени абсолютно здрави дръвчета - смокини.

"Изнесеното в читателския сигнал не отговаря на истината", коментираха от ОП "Градини и паркове". Дръвчетата не са отсечени, а са отрязани само клоните, които са влизали в терасите на близкия блок. Това е станало след подадено заявление на засегнати граждани, живеещи на ул. "Гонда вода" 28, до кметството на "Северен". Последвала е проверка от районните еколози и издадена съответна заповед на районния кмет.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).