С 33 бройки нарасна общинската администрация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:11 / 11.06.2009
2519
С гласуваните на общинската сесия днес структурни промени в общинската и районните администрации, 33 бройки, водещи се за обслужващ персонал на минимални работни заплати, на практика се прехвърлят в действаща администрация с високо заплащане - с длъжности директори, началник-отдели, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Макар и с крехко мнозинство, предложението на кмета Славчо Атанасов беше прието, въпреки критиките на опозицията, представени особено аргументирано от общинския съветник Даниела Желязкова от ДСБ.

"Дирекция по туризъм е необходима, нужно е да се увеличи броят на юристите в правния отдел, това обаче може да се случи в рамките на съществуващата численост, а не да се увеличават бройките. Тези 33 от извънсписъчния състав на практика стават нови високоплатени щатове. Това е особено неуместно раздуване по време на криза, увеличава се размерът на издръжката за администрацията, а тази издръжка се осигурява от пловдивските данъкоплатци и от намиращия се в момента в рецесия бизнес", отбеляза Желязкова.

Тя не изключва разкриването на нови щатове да се свърже с политически назначения и да е всъщност подадена ръка за предстоящите парламентарни избори. Въпреки раздуването на нови и нови бройки резултат не се забелязвал. Работело се на парче и разкриването на туристическа дирекция всъщност било под натиска на представителите на туристическия бранш заради обоснованите им обвинения, че  за туризма малко се прави. Според Желязкова от административната структура личат приоритетите на управлението. Добре би стояла например дирекция, която да отговаря за инвестициите, но такава липсвала, защото явно не е сред приоритетите.

"Вече втора година искаме от кмета да представи цялостна структура на администрацията в Пловдив, в това число и в районите, за да видим какви са първостепенните задачи на екипа му. Такава досега не е представяне, но от началото на мандата администрацията се увеличи с повече от 300 души. Ефективност няма, ще продължим да настояваме за представянето на цялостна визия", обеща Желязкова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).