Разкриват мрежа от бюра за предоставяне на иновативни социални услуги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:39 / 22.02.2011
1651
Разкриването на мрежа от бюра за предоставяне на иновативни социални услуги в София, Пловдив и Димитровград е с цел предоставянето на висококачествени интердисциплинарни социални услуги. Като цяло предоставянето на подобен тип услуги ще даде възможност за повишаване качеството на живот, намаляване и преодоляване на риска от социално изключване чрез задоволяване индивидуалните потребности на лица, пострадали от домашно насилие. Познатите досега услуги за жертвите на домашно насилие ще бъдат доразвити и ще бъде включена специална програма за работа със семейства и двойки.

Като част от иновативността и уникалността на предстоящите услуги ще бъде и включването на специална програма за работа с извършители на домашно насилие. Част от целите на тази програма са да се даде една по-голяма сигурност у жертвите на домашно насилие и същевременно да се даде шанс на насилниците да преодолеят агресивното поведение, което ще даде шанс на двойката като цяло.

Одобряването на този проект от държавата и в частност от Агенцията за социално подпомагане е положителен знак в посока на поетите ангажименти от страна на Р България в борбата срещу домашното насилие и равенството между половете. Но това далеч не е достатъчно. Осъществяването на този проект ще положи основите и ще потвърди необходимостта от устойчивост на тези услуги. Чрез проекта ще бъде доказана важността и приносът на неправителствените организации и необходимостта от едно добро партньорство между тях и държавните институции за едно устойчиво развитие на обществото.

Проектът "Разкриване и предоставяне на комплекс от иновативни социални услуги в общността за превенция и преодоляване на социалното изключване на пълнолетни лица, пострадали от домашно насилие в градовете София, Пловдив и Димитровград" се изпълнява от Фондация "Български Център за Джендър Изследвания" в партньорство с Фондация "Асоциация Анимус" и е финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Продължителността на проекта е 14 месеца и ще се изпълнява в три града от страната - София, Пловдив и Димитровград.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).