Разкриха какво е състоянието на пострадалия след инцидента край Чешнигирово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:12 / 03.06.2021
6007
Министърът на отбраната Георги Панайотов посети УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, за да се запознае със състоянието на настанения там курсант старши сержант Пресиян Първанов от Факултет "Общовойскови" на НВУ "Васил Левски" във Велико Търново, който пострада на 2 юни при инцидент на летище "Чешнегирово". Това съобщиха от военното ведомство.

След животоспасяваща операция заради тежката черепно-мозъчна травма, пострадалият военнослужещ е преведен в реанимацията, в стабилно състояние, но все още без категорична прогноза. За да се запознае със състоянието му болницата е посетил и началникът на НВУ "Васил Левски" бригаден генерал Иван Маламов.

Инцидентът е станал след приключване на парашутни скокове. Заедно с още двама курсанти пострадалият смъква парашут, закачен на дърво, при което отчупен клон тежко го наранява. Курсантът е транспортиран до ВМА - МБАЛ-Пловдив, след което и до УМБАЛ "Свети Георги", за животоспасяваща операция в Клиниката по неврохирургия.

Още един военнослужещ е пострадал при скок с парашут в района на летище "Чешнегирово". След нормално напускане на самолета редник Антон Гинев от военното формирование 52 630 - Пловдив, от състава на Съвместното командване на специалните операции, се сблъсква във въздуха с друг парашутист от същия заход. В резултат на това при приземяването получава фрактура на десния крак. Военнослужещият е транспортиран до ВМА - МБАЛ-Пловдив, където е поставена диагнозата "фрактура на подбедрицата на десния крак", информират от Министерството на отбраната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).