Рашко Стоянов: Не съм бил арестуван!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
14:00 / 15.06.2020
7473
Преди малко повече от месец публикувахме информация за акция от преди 10 години, в която по един или друг начин бяха замесени лица, които към момент заемат ръководни постове в община Пловдив. Един от тях е новият данъчен шеф Рашко Стоянов. Предоставяме му право на отговор във връзка със споменатата публикация.

На 13.05.2020 г., в сайта Ви,  бе публикувана новина със заглавие: "Арестант, арестуващ и интервюиращ станаха колеги на висок пост в община Пловдив", с автор Георги Кирилов, която е достъпна на следния линк: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Arestant-arestuvasht-i-intervyuirasht-stanaha-kolegi-na-visok-post-v-obshtina-Plovdiv-966275  

В текста на горепосочената публикация се твърди, че през 2010 г. съм бил арестуван за данъчни измами по време на полицейска акция "Всичко коз", поради което в заглавието съм визиран като "арестант с висок пост в Община Пловдив".

Изнесеното в публикацията, от посоченият като неин автор Георги Кирилов, не отговаря на истината. По време на проведената през 2010 г. полицейска акция "Всичко коз" не съм бил нито арестуван, нито задържан, по закона за МВР или по смисъла на НПК, от органите на МВР или Прокуратурата на Република България, като това обстоятелство е можело да бъде проверено в съответните институции или да бъда потърсен за коментар преди публикуването на горепосочената "новина". С твърдението си, че съм бил арестуван за данъчни измами и визирайки ме като "арестант", позовавайки се на непроверени факти за събития, случили се преди повече от 10 години, авторът на публикацията е нарушил журналистическата етика.

На 13.07.2010 г., по време на операция "Всичко коз", служители на отдел "Икономическа полиция" към Главна Дирекция Национална Полиция – София, в присъствието на следовател от Софийска Градска Прокуратура, извършиха проверка с цел установяване на моята съпричастност към извършени престъпления. При проверката не бяха открити каквито и да е било доказателства за извършени от мен престъпления или за моя съпричастност към престъпления, извършени от трети лица, поради което спрямо мен не бяха предриети никакви принудителни мерки и действия от органите на полицията и прокуратурата.

Следва да отбележа също така, че попадането ми в списъка на лицата, на които е извършвана подобна проверка по време на операция "Всичко коз", е следствие на грешка и това се потвърждава не само от факта, че не са ми повдигани обвинения, а и от факта, че не съм бил призоваван и не съм се явявал в качеството си на свидетел нито в хода на досъдебното производство, нито в хода на заведеното впоследствие наказателно дело.

Виж коментарите (2)

Още по темата (8):
13.05.2020 Арестант, арестуващ и интервюиращ станаха колеги на висок пост в община
Пловдив
31.08.2010 НАП върна Рашко Стоянов на работа, той замина за Лондон
25.07.2010 Гледат мярката на част от задържаните във "Всичко коз"
22.07.2010 Освободиха пловдивския данъчен, арестуван в акцията "Всичко коз"
22.07.2010 Задържаният служител на НАП-Пловдив - братовчед на Петър Стоянов
21.07.2010 Уволняват дисциплинарно задържаните данъчни
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).