Райски оазис близо до Пловдив приканва с екзотични картини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:31 / 06.06.2021
24337
Ако се чудите къде да прекарате почивните дни-препоръчваме ви да се насладите на едно красиво място на един час от Пловдив и то напълно безплатно и свободно за туристи - водопад "Лястовичи вир“. Минава се през Асеновград, село Червен и Долнослав. За крайна дестинация с автомобила можете да зададете язовир "Сушица“.

Гората в близост до язовира предлага невероятно спокойствие, а наблизо се намира и конна база "Wild City". Напът към водопада няма начин да не срещнете лъскавите коне, които пасат в близост до пътеката. Когато се изкачите над ранчото, ще се удивите от гледката, която се разкрива към язовира.

Маршрутът до водопад "Лястовичи вир“ не е труден, но ако разполагате с планински обувки, със сигурност ще се чувствате по-удобно. Все пак местните обясняват името му с това, че мястото е толкова труднодостъпно, че само лястовичките стигат до там без проблем.

Нужно е единствено да следвате пътеката и да внимавате за стрелка, която посочва пътя към водопада при едно от разклоненията на пътеката. Стрелката е направена от камъчета на самия път. Скоро след като стигнете до нея, ще чуете и шума на течащата вода, а пътеката ще извие паралелно на реката.

Интересен факт е, че много хора вземат каскадите, които рекичката прави, за водопада, към който са тръгнали. Някои от тях дори приключват разходката си, мислейки си, че са видели това, за което са тръгнали.

Към "Лястовичи вир“ се слиза по изкопани стъпалца. Трябва да внимавате при слизането, защото не е изключено да се хлъзнете, пишат от Почивка. Това съвсем не е желателно, тъй като опънатите подобно на парапети въженца не са в състояние да ви задържат.

"Лястовичи вир“ е магичен и много наподобява екзотичните картини от остров Бали. Можете да направите изключителни снимки, докато се наслаждавате на гледката и в същото време вдишвате от свежестта около вас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).