Продължават съдебните битки за уволнената директорка инвалид

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:13 / 28.04.2009
2671
Пловдивския окръжен съд ще разгледа днес делото, относно скандално уволнената директорка-инвалид на Професионална гимназия по битова техника - инж. Ваня Стоицова, научи Plovdiv24.bg.

През декември миналата година състав на Районния съд отмени заповедта на министър Даниел Вълчев, с която Стоицова беше уволнена, поради невъзможност да се справя с работата си. В своето решение съдът беше отбелязал, че не е осъществен фактическия състав на основанието за уволнение - "невъзможност", тъй като високия процент инвалидност, който е даден на Стоицова, не е по трудовото й правоотношение, а по друга дейност и работа, която е извън професионалната и квалификация.

Пред Окръжния съд, жалби срещу решението на първоинстанционния съд са подали от Министерството на образованието и науката, както и от самата Професионална гимназия по битова техника, представлявана от временно изпълняващата длъжността "Директор" Мария Ангелова, която беше заместник на Стоицова.

С предварителни определения окръжния съд отхвърли всички искания на МОН и гимназията да бъдат направени експертизи на бившата директорка, тъй като те нямат отношение по същината на спора и целят да го изместят в субективна "невъзможност" за изпълнение на работата, а не такава, която произтича от процента инвалидност. По този начин са стопирани всички възможности делото да бъде многократно отлагано във времето.

Съгласно разпоредбите на ГПК, при потвърждение от ПОС на първоинстанционното решение, то влиза в сила и се изпълнява, независимо от това дали се обжалва пред ВКС.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
30.12.2011 Борбена и достойна пловдивска директорка се оттегли предсрочно
21.04.2010 Директорката-инвалид на Гимназията по битова техника отново на работа
19.06.2009 Прокуратурата и омбудсманът разследват недопускането на Стоицова
18.06.2009 Не допуснаха директорката-инвалид на работа
01.06.2009 Връщат директорката-инвалид на работа
28.04.2009 Съдът се произнася до месец по случая с Ваня Стоицова
Още новини от Новини от Пловдив:
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).