Продължава сечта на "Руски", шефката на "Градини и паркове" подкрепя грубото отношение на хората си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:07 / 19.05.2009
6766
Грубото отношение от страна на работниците на "Градини и паркове", изсичащи дървета в отсечката на бул. "Руски", която подлежи на разширяване, било напълно закономерно и логично. Това стана ясно след разговор на репортер на Plovdiv24.bg с шефката на общинското предприятие Станка Стаматова. Тя заяви, че не можело случаен човек да изиска официални документи - ако толкова държал да ги види, си имало канален ред - подаване на молба в кметството, след което исканият документ ще му бъде показан. Това на практика срива цялата идея за гражданската съвест, която определени личности и институции ни втълпяват, че не притежаваме. Конкретният случай по-скоро навежда на мисълта, че тази гражданска съвест е просто задушавана от безпардонно отношение и бюрокрация.

Изсичането на дърветата продължава и днес и утре. Стаматова обясни, че се водят преговори с частна фирма, с помощта на която сребристите смърчове от булеварда да бъдат извадени с голяма част от корените, за да могат да бъдат засадени в новия парк в "Тракия".

Кметицата на "Централен" Райна Петрова, която потърсихме за отговор на нападките, които се изляха върху нея в коментарите към новината ни от вчера, беше категорична, че никога не е отказвала среща с гражданите, дори и в извънработно време, но просто й е било невъзможно да отложи ангажиментите си и да отиде на място. Петрова обясни, че също милее за зеленината в града ни, но при одобрен проект от общината, просто няма законен начин да откаже да подпише заповед за премахването на дърветата. Тя осъди реакцията на работниците от "Градини и паркове", но като институция няма отношение към работата им.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Читател на Plovdiv24.bg ни изпрати видео, показващо арогантното отношение на служителите. Предварително се извиняваме за лошото качество на картината.

Виж коментарите (6)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).