Превозвачи в Пловдив: Ефективното и икономично шофиране не е бавното шофиране

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
14:35 / 13.06.2021
6623
Ефективното и икономично шофиране не е бавното шофиране, твърдят превозвачи. Това е практически доказано и от състезанието FuelRaceТ21 по икономично и ефективно шофиране на Volvo Trucks България, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Награждаването се проведе на Спасовден, като състезателите са преминали през 8 града в България преди това – Благоевград, София, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Пловдив. Финалът беше в Пловдив.

"15 финалиста се явиха на полуфинала от квалификациите в градовете и от тях най-добрите четирима във вторник шофираха камион по маршрут от 106 км, за което имаха максимално време“, посочи Ина Игнатова – маркетинг мениджър в шведската компания за камиони.

"Защото, според нас ефективното и икономично шофиране не е бавното шофиране, защото всичките превозвачи имат срокове на доставка. Шампионът ни, който наградихме, премина през трасето с разход от 25,7 л на 100 км, за 1 час и 54 минути. Той беше и най-бързият от всички финалисти. Не мога да кажа с каква скорост е карал, защото трасето минаваше през магистрала, първокласен и второстепенен път, през градовете Пещера и Пазарджик, където има ограничения понякога и до 30 км в час. Но в международния транспорт 75 км/ч средна скорост е една много добра скорост“, поясни Ина Игнатова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).