Премиера на филма "Лагуната на белите птици" на открито в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:47 / 15.07.2021
936
На 21.07.2021 от 20:30 в парк "Дондукова градина“ ще започне премиерата за Пловдив на научнопопулярния филм "ЛАГУНАТА НА БЕЛИТЕ ПТИЦИ“. Филмът е създаден в рамките на проект "Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“ LIFE17 GIE/BG/371, в партньорство на Зелени Балкани с БГ ТОП МЮЗИК. Събитието се организира от Зелени Балкани и Регионален природонаучен музей – Пловдив в рамките на проект "Натура 2000 в България – Нови Хоризонти“.

Едночасовият филм, посветен на Поморийско езеро, ще запознае зрителите с уникалното биоразнообразие, което съхранява солената лагуна, и с дейностите по неговото опазване. Крайбрежната лагуна е пример за успешна симбиоза на човека с природата, независимо от сериозното човешко въздействие върху езерото в исторически план. Дори традиционният за Поморие добив на сол не е попречил на опазването на редица редки за страната и езерото животински и растителни видове. Поморийско езеро е дом на над 60 вида птици, а през различните сезони могат да се наблюдават над 270 вида – мигриращи, зимуващи и гнездящи...

Повече интересна информация за езерото ще научат зрителите, които ще посетят прожекцията на открито! За собствен комфорт, гостите могат да си донесат по нещо за сядане и разхлаждащи напитки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).