Поискаха пробация за двамата инспектори от БАБХ Пловдив, обвинени за подкуп

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
12:31 / 15.03.2021
3866
С блестяща пледоария  бившата топ съдия, сега адвокат Евдокия Кемалова поиска пробация за клиента си, инспектора от пловдивската дирекция на БАБХ д-р Несторов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е обвинен, че като длъжностно лице, в съучастие с Григор Милчев- инспектор в Първомай, е поискал и приел дар, който не му се следва, за да не извърши действия по служба - да не състави акт за установяване на административни нарушения - пари на стойност 1000 лева и хранителни продукти на обща стойност 1084,28 лв.   

Адвокат Кемалова нарече спора "Казус за студенти“ и поиска справедлив съдебен акт. Според нея в случая дори има "изопачаване на фактите“ от страна на прокуратурата. Двамата свидетели са имали и друга алтернатива, те са могли да се обърнат и към друго служебно лице, затова не може да става въпрос за изнудване от страна на клиента й.

"Те са могли да изберат и друго поведение, което да не ги прави зависими от двамата инспектори, които са подсъдими“, посочи Кемалова. В случая  те са търсили начин да избегнат наказание за извършеното вече превозване на козите, без пътен лист, което им е донесло големи облаги. Те са дали този подкуп от 1000 лева и чантички от продукти, за да се прикрие престъплението, извършено от тях. Освен това самите свидетели по делото не са и собствениците на обекта. Такива са техните синове. По този начин те са се опитали да заблудят и съда,  като са лъжесвидетелствали, а доказателствата са изопачени, посочи още адвокат Кемалова.  

Когато съдията му даде думата, д-р Несторов съжали пред съда за извършеното и за това, че не е реагирал по най-адекватния начин и не е съобразил да уведоми за това и ръководството на Агенцията по храните в Пловдив. 

Адвокат Давчев, защитник  на другия подсъдим по делото също поиска по-леко наказание за него и посочи пред съда, че Милчев е баща на три деца, едното от които е със 100% инвалидност. Освен пробация той поиска и намаляване на глобата от 5000 лева, тъй като тя не е по силите му. Поиска още и отмяна на наказанието - лишаване от правото да упражнява тази професия в бъдеще. 

Адвокатът каза , че парите, открити в дома на Милчев са били на родителите му – едната част, а другите 2000 лева са служебни пари на жена му, която е учител.  

Самият Милчев също призна пред съда, че  не е постъпил правилно и обеща да няма други подобни прояви в бъдеще.  

Той продължава да твърди, че не е знаел, че 1000-та лева, оставени в колата му, са подкуп за двамата – по 500 лева на човек и че е знаел само за торбичките с продукти. Сега съжалява, че не ги е откказал тогава.

Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
28.07.2020 Арестуваха инспекторки от БАБХ Пловдив, изнудвали бизнесмени!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).