Пловдивски длъжници платиха 1,7 млн. лв. просрочени данъци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:40 / 23.06.2021
2381
Националната агенция за приходите Пловдив събра близо 1,7 млн. лева просрочени задължения в рамките на месец в резултат от проведени срещи с лица, с голям размер на дълга. Длъжниците са поели ангажимент за внасяне на още над 10 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски в краткосрочен план. Това се дължи на личната ангажираност на директора на ТД на НАП Пловдив – Венелин Найденов в организираните спешни персонални срещи с най-големите длъжници, което доведе до бързи положителни резултати при събирането на публични дългове, съобщават от приходната агенция.

Найденов и Ставракева – директор на дирекция "Събиране“ са разговаряли с представители на 35 задължени лица в рамките само на двадесет дни като в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части. Близо 50% от длъжниците са направили плащане непосредствено преди срещите и са погасили задължения в размер 609 хил. лв. Платените задължения след срещите, в резултат на поети ангажименти са над 1 млн. лв. Всички лица са поели ангажимент за плащане както на просрочените задължения, така и на текущо възникващите в резултат на подадени декларации. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).