Пловдивчани заслужават безплатни лекарства

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:32 / 01.04.2021
6151
Политиките за подпомагане на децата и семействата ще бъдат основна мисия и в следващия парламент на Елена Пешева. Тя е водач на листата на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Пловдив.

"Безплатни лекарства за учениците до 18-годишна възраст, но само за тези, които ходят редовно на училище. Това е един от приоритетите на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ. Според нас всички деца трябва да получават надбавки, независимо от доходите на родителите им. В сегашния им вид – надбавките са крайно недостатъчни и затова трябва да бъдат увеличени, двойно поне“, заяви пред Plovdiv24.bg Елена Пешева. Тя допълни, че в програмата на патриотичната коалиция се предвиждат още и безплатни униформи за всички ученици, както и безплатни учебници.

Дамите от ВОЛЯ изготвиха уникален документ със законодателни инициативи - "Пътна карта на детското щастие“, който подпомага децата, майките и семействата. В него е предвидено за раждането на първо дете семействата да получават по 2000 лева, за второ – 5000 лева, за трето – 10 000 лева, но ако родителите са пълнолетни и имат средно образование поне. Така ще се подпомогнат не само бюджетите, но и ще насърчим раждаемостта.

"Радвам се, че водя листата на коалицията в родния ми град – Пловдив. Съгражданите ми заслужават да получат безплатни лекарства – и за учениците до 18 години, и за пенсионерите над 65-годишна възраст. Имаме дълг към родителите си – и като политици, и като граждани – време е те да живеят достойно. Затова, ако влезем в управлението, пенсиите ще бъдат увеличени с 200 лева, минимум. Като практични хора, които идват от бизнеса, не даваме празни обещания в бъдеще време, напротив - поставяме си реални задачи, които, както знаете, винаги изпълняваме“, допълни Пешева.

Тя сподели, че е готова да работи за родния си град Пловдив със същата мотивация и воля, както и досега. Точно преди година, например, тя и съмишленици се пребориха за затварянето на кариерите в землището край с. Белащица. От парламентарната трибуна Елена Пешева многократно поставя проблемния казус.

"Ще продължа активната си работа и в защита на традиционните семейни ценности, и за опазването на българското образование от нахлуването на джендър идеологията, която обърква нашите деца. Няма да допуснем Родител 1 и Родител 2 да заменят "майка“ и "баща“. Ще следя и съдържанието в учебниците. С колегите ми от ВОЛЯ няма да се откажем от идеята за пълна ревизия на учебното съдържание“, каза още Елена Пешева.

Елена Пешева бе депутат в 44- ото Народно събрание от партията на Веселин Марешки ВОЛЯ. Тя бе сред най-активните народни представители -председател на Комисията по въпросите за българите в чужбина, член на образователната комисия. Избрана бе  от родния си град Пловдив. Възпитаничка е на Английската гимназия в града, след това две години е следвала право. Предстои й да се дипломира като маркетолог. Както повечето депутати от ВОЛЯ – преди да влезе в политиката има успешен частен бизнес –  управлявала е семейна фирма за софтуерни продукти в сферата на сигурността.

На изборите за 45-и парламент Елена Пешева е водач на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в град Пловдив. Преди дни в Пловдив дойдоха и Веселин Марешки, и Валери Симеонов, за да призоват пловдивчани да гласуват за Елена Пешева с бюлетина 24. 

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).