ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани използват спешна помощ, за да отмъщават на институциите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:35 / 10.09.2014Коментари (5)1928
© Plovdiv24.bg
В ежедневие за служителите на Спешната помощ в Пловдив се е превърнала вербалната агресия. Това обяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) д-р Иван Стойнов, цитиран от Дарик. Гражданите се държат все по-агресивно към екипите, като дори се стига до физическа саморазправа, обясни той.

За д-р Стойнов е необяснимо как може човек да е потърсил помощ и когато тя идва, той да я посреща с агресия. Шефът на пловдивската спешна помощ коментира, че дори да има забавяне на линейката, екипът няма никаква вина за това.

Младите лекари не искат да работят в спешния център и една от причините е именно отношението на пациентите.

Оказва се, че спешната помощ се търси за всичко, включително за главоболие и настинка. Големият брой от сигналите, които се получават на спешния телефон, не касаят спешната помощ и се пренасочват към други структури на здравеопазването.

Не липсват и лъжливи сигнали, като последният случай е от преди ден. Д-р Стойнов разказа как негов екип се е отзовал на сигнал, подаден от млад мъж за много високо кръвно налягане. Когато екипът пристига на място обаче се оказва, че мъжът се е пошегувал с тях. Той се обадил на спешния телефон, за да отмъщава на институциите, разказва потърпевшият д-р Славчо Сърмалиев. Мъжът използвал спешния екип, за да се оплаче от битовите си проблеми, свързани с КТБ и доставчиците на интернет и телевизия.

По това време можеше да има някой, който реално да се нуждае от нашата помощ, коментира д-р Сърмалиев.

Източник: Дарик








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.09.2014 г.
0
 
 
Да, има и много прости хора дори бих казал душевно болни, защо не го глобихте тоя??? винаги ще има и такива мърши, за това са глобите бе хора!!! А от личен опит наложи се на нашето семейство да викаме бърза помощ и като дойде екипа се оказа че нямат нужното лекарство започна едно ровене и показване на една почти празна чанта. Пратиха ни до денонощна аптека и си тръгнаха. За съжаление се оказа че предписаното ни лекарство и не свърши работа дори не предложиха да закарат болния в болница. Ако искате вярвайте идеше ми да го пребия тоя лекар. Може да е бил много кадърен ама цялата ни здравна система е гнила а тези екипи са контакта ни в този случай с системата за това те и ще отнасят. слава богу, че не почина баща ми тогава можеше и в затвора да вляза. Мисля си че, когато идва помощ още повече бърза помощ тя трябва да помага а не да ти казва как не може да ти помогне.
Aнонимен
на 10.09.2014 г.
0
 
 
Мога да споделя от личен опит, че съм жива благодарение на бързите действия и невероятния професионализъм на лекарите от спешна помощ след като направих тежък алергичен шок от ужилване от оса. В къщи лекаря от екипа се е борил за живота ми около час и половина докато ме заведе с линейката в болницата. Така, че ако ние сами не престанем да звъним за всякакви глупости на спешна помощ няма как и малкото работещи там да ни помогнат.
+2
 
 
Не мисля, че има доволни от бърза помощ, но агресията вероятно не е от българите. ;) Или поне по-рядко срещано. На нас ни се наложи да викнем спешна помощ за новороденото ни дете, защото нямаше как да отидем в болница в този момент и по телефона обяснихме, че е за новородено, но когато доктора дойде, след 1 час, когато вече за щастие овладяхме положението, ни каза така: "Какво му е на детенцето? Да ви кажа аз не съм педиатър и не мога да ви помогна, ще трябва да дойдете до болницата." Значи ние чакахме 1 час да дойдат за да ни кажат, че ние трябва да отидем???? Благодаря на БОГ, че детето ми е живо и здраво.
+3
 
 
Пловдивчани или пловдивските кафяви безопашати човекоподобни
Aнонимен
на 10.09.2014 г.
+6
 
 
Докторе проблемът идва от това че като дойде екипа на спешната помощ във чантата на лекарят няма нищо и се започва с едни оправдания ами това нямаме онова нямаме най-добре е да отидете в спешния кабинет на дежурната болница и това изнервя хората а не че са дошли 5 минути по-късно.Лекарят като дойде трябва да направи по най-бързият начин диагностика на болният а не да се оплаква и да дава акъл за други работи
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: