Пловдив помага на Враца за въвеждане на Монтесори педагогиката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:39 / 09.06.2021
1178
Над 50 директори на училища и детски градини и учители от Враца бяха в Пловдив, за да обменят опит в образователната сфера със свои колеги и представители на Община Пловдив.

В рамките на три дни те са посетили ЕГ "Иван Вазов“, ОУ "Екзарх Антим Първи" и няколко детски градини. Водещи теми на срещите са били дигитализацията на училищата и въвеждането на Монтесори педагогиката. Преди две години Община Враца получи подкрепа от Община Пловдив при въвеждането на Монтесори и те вече имат шест общински детски градини, които работят по метода.

Зам.-кметът Стефан Стоянов направи презентация на Общинската образователна програма на Пловдив. Сред акцентите са били сериозният напредък в процеса по дигитализация в училищата и въвеждането на облачни технологии, както и програмите за модернизация на учебната база. И през 2021 г. Община Пловдив заделя средства за закупуване на съвременни технологични средства и специализирано оборудване на кабинети по природни науки и СТЕМ програми.

Зам.-кметът Стоянов съобщи още, че в общинската образователна програма сериозно се набляга на физическата среда като се инвестират средства за изграждане или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворните пространства в училищата и детските градини.

В срещите взеха участие още началникът на отдел "Образование“ към Община Пловдив Донка Щилянова, началникът на РУО – Враца Галина Евденова и зам.-кметът по хуманитарни дейности към Община Враца Петя Долапчиева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).