ПУ обяви 4188 места за прием през новата учебна година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:33 / 03.06.2021
1507
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
4188 са местата за прием в ОКС "Бакалавър“ на студенти през учебната 2021/2022 година в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. От тях 3343 са по държавна поръчка, а 845 – в платено обучение, обявиха от висшето училище.

Студенти ще се приемат в общо 106 специалности. Новите са 4 – "Международна политика и бизнес дипломация“, "Приложна физика за иновативни технологии“, "Автомобилно и индустриално инженерство“ и “Биоинженерство". В три от обявените специалности обучението ще бъде само във филиалите в Смолян и/или в Кърджали, уточниха от ПУ.

Стартът на кандидат-студентската кампания е на 7 юни 2021 г. От тази дата желаещите могат да се подават документи за кандидатстване онлайн. Това ще става на активирана в самия ден платформа в сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg. Крайният срок за електронния вариант на кандидатстване е 21 юни. От 11 до 23 юни 2021 г. ще се подават документи и на място – в Спортната зала на Пловдивския университет на бул. "България“ № 236 или в бюрата на ЦКПИ и НАПС по градове.

Кандидат-студентски изпити ще се проведат присъствено в периода от 28 юни до 1 юли 2021 г. Изключение са само из­пи­ти­те за спе­циал­ността "Ак­тьор­ство за дра­ма­ти­чен те­а­тър“, които ще се про­ве­дат в три кръга – на 15, 16 и 17 сеп­тем­ври.

За 28 юни са насрочени изпитите по ис­то­рия на Бъл­га­рия, английски език и химия. На следващия ден е проверката на знанията по ма­те­ма­ти­ка, изо­бра­зително из­ку­ство, теология. Изпитите по ин­фор­ма­ти­ка, немски език, испански език, френ­ски език ще са на 30 юни. Ком­плек­сният из­пит по фи­зи­че­ско въз­пи­та­ние е на 29 и на 30 юни.

Датата за провеждане на теста със събеседване по физика и за изпитите по биология, география на България, музика е 1 юли.

Всички изпити започват в 9:00 часа. Предходния ден кандидатите трябва да проверят в коя зала са разпределени. Залите и имената на кандидат-студентите ще се публикуват на сайта на университета, както и на информационните табла пред сградата на Ректората (вляво от централния вход) и пред Новата сграда на бул. "България“ 236, обясниха от висшето училище.

Подробна информация за кандидат-студентската кампания може да се намери в специален раздел в сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).