Откриха Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:05 / 29.06.2022
1566
Откриха Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив, който се намира на мястото на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа "Рада Киркович“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На събитието присъства областният управител и представители на фондация "За нашите деца“.

Гостите обстойно разгледаха всички зали, в които децата ще имат достъп до професионална, интегрирана и цялостна подкрепа, за да развият своя пълен потенциал, а семействата в затруднено положение ще намерят хора, на които да се доверят и които да им помогнат да повишат родителските си умения и да придобият увереността да полагат най-добрите грижи за своите деца.

Отделните специалисти споделиха, че работят с деца със суперактивност и трудно развитие, деца с дефицит на фината моторика, невербални деца, а обзавежданията на стаите допринасят за максимално повишаване на сетивата им и движенията им, в зависимост от пространството. Създадени са кътове за всякакви деца, от всяка възраст.

От комплекса споделиха, че специалистите черпят опит от чужбина, а материалите в стаите са естествени и безвредни за децата.

Особено впечатление прави помещение на горния етаж, което е оформено като музей. В него са събрани историите на пловдивските сиропиталища и пътят, през който са минали в развитието си. Спомените са свързани и с хората, които са работили в тях, а идеята на комплекса е да се развива и изследователската дейност с историци и академични среди.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).