Оставиха в ареста мъж за контрабанда на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 06.04.2021
1036
Пловдивският апелативен съд остави без уважение жалбата на Й. А. срещу наложената му от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража“ и го остави в ареста. Той е обвинен в контрабанда на наркотици в качеството му на подбудител и помагач.

Хасковският окръжен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ на Й. А., тъй като има данни, че той е получател на килограм хероин, който бил пренесен през граничен пункт "Капитан Андреево“ от жена, която също е задържана, но не е обжалвала мярката си за неотклонение. Тя влязла в България с автобус от Турция. Хероинът е открит при щателна митническа проверка. Той бил разпределен в три пакета поставени в бельото на обвиняемата.

Апелативните магистрати прецениха, че има достатъчно доказателства за съпричастност на Й. А. към деянието, в което е обвинен. По делото има данни, че той е осъждан и се движи в криминални среди, занимаващи се с наркотици. За това съдът приема, че при по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража“ има опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда, където бяха съдебният състав и защитника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).