Огромен интерес на ученици към състезанията в УХТ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:19 / 02.04.2021
1862
Какъв е екологичният контрол при производството на храни и напитки, а какъв трябва да е технологичният. Дали добрите производствени практики са път към постигането на европейски стандарти в хранително-вкусовата промишленост.

Това са част от темите, върху които разсъждаваха повече от 100 ученици от професионални гимназии в Пловдив и региона. Те се включиха в организираните от Университета по хранителни технологии състезания, проведени в няколко професионални направления: хранителни технологии, енергетика, комуникационни и компютърна техника и топлотехника.

Състезанията бяха проведени онлайн заради пандемията от коронавирус, а в хода им беше отчетена много добрата подготовка на участниците.

Класиралите са на първо получават оценка отличен 6, на второ – отличен 5,50, а на трето – много добър 5. Оценките се зачитат за явяване на конкурсен изпит. Очакваме ги да кандидатстват в Университета по хранителни технологии, след като получат дипломите си от училищата, заяви зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.

Той посочи, че до момента са направени 7 състезания, но това е началото на кампанията и предстои организиране на следващи с интересна тематика, предложена от училищата и утвърдена от УХТ. "Причината за интереса към университета е във възможността получената в средното училище професия да бъде надградена, което им дава шанс за отлична реализация след тяхното дипломиране“, коментира зам.-ректорът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).