Обявиха конкурси за директори на Природонаучния и Етнографския музеи в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
15:13 / 07.06.2022
2363
Община Пловдив обяви конкурси за длъжността директор на Регионален природонаучен музей и за длъжността директор на Регионален етнографски музей, видя репортер на Plovdiv24.bg. Право-отношенията са срочни, за срок от 5 години, съгласно Закона за културното наследство.

Изисквания към кандидатите са висше образование, образователно-квалификационна степен "магистър", професионален опит поне 5 години в съответното професионално направление, да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност.

Като предимство ще се считат присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, както и чуждоезиковата подготовка и компютърна грамотност.

По време на конкурса те трябва да защитят концепция за дейността и развитието на музея за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях. Конкурсите ще преминат под формата на събеседване.

Документите за участие на конкурса се подават в срок от 1 месец от публикуването на обявата за конкурса в местен вестник и на електронната страница на Община Пловдив - www.plovdiv.bg в раздел конкурси.

Регионалният природонаучен музей в Пловдив е вторият по големина и богатство природонаучен музей в страната, с модерна и съвременно оформена експозиция, със засилена природозащитна идея. Настоящият директор гл. ас. д-р Огнян Тодоров е начело на институцията от 2010 г. През времето му на управление в музея бе извършен мащабен ремонт, който е прецедент в историята на музейното дело в страната. Приходите на музея също се вдигнаха многократно, както и посетителите.

Регионален етнографски музей – Пловдив е вторият по големина у нас специализиран музей от такъв тип, утвърдена научно-образователна институция и притегателен център за културен туризъм. Основан е през 1917 г., а от 1938 г. се помещава в Куюмджиевата къща – паметник на културата от национално значение. Начело на институцията в момента е доц. д-р Ангел Янков. Управлението му също се счита за успешно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).