Обсъждат Стратегията за развитие на социалните услуги на областно ниво

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:20 / 16.11.2010
1718
Заместник-кметът на община Пловдив Георги Търновалийски ще вземе участие в обсъждането на Стратегията за развитие на социалните услуги на областно ниво, което ще се проведе днес в Областна администрация.

В проекта на Областната стратегия 2011-2015 г. за Община Пловдив са заложени 57 социални услуги, разделени в три направления: превенция за деца и семейства в риск - 13 социални услуги; развитие на социални услуги за социално включване на уязвими групи и лица в неравностойно положение - 27 социални услуги и деинституционализация на деца и възрастни хора - 17 социални услуги.

В момента Община Пловдив реализира 27 социални услуги, заяви преди заседанието Георги Търновалийски. Две от тях са местна дейност, т.е. финансирани от общинския бюджет, а останалите 25 - делегирани от държавата дейности. За седем от услугите сме възложили управлението на външни изпълнители, след проведен конкурс, защото това е бъдещето на този вид услуги, уточни зам.-кметът.

През следващата календарна година ще увеличим броя на социалните си услугите с нови 12. Така те от 25 към момента ще станат 37 до края на 2011г. В новите услуги ще включим създаване на два нови центъра за настаняване от семеен тип. Сега Пловдив има само един такъв център, в "Коматево".

Липсват ни и центрове за деца с увреждания, затова сме заложили изграждане на два такива нови центъра през следващата календарна година. Планирали сме още изграждане на четири центъра за социална рехабилитация и интеграция за различни целеви групи: деца, напускащи домовете, деца, отпадащи от училище и за стари хора. Още през януари 2011 г. ще въведем и три нови услуги за деца в риск: Защитено жилище, на ул. Р. Димитриев 33, Наблюдавано жилище, в дом "Рада Киркович" и ще увеличим капацитета на Дневния център за деца с увреждания "Св. Ана" от 18 на 25 деца.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).