Областният управител взе отношение по казуса в Калояново

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 07.06.2021
1866
Областният управител Ангел Стоев изпрати писмо до Общински съвет – Калояново, в което апелира да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация, като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново.

Утре областният управител ще посети Калояново, за да се срещне с председателя на Общинския съвет, заместник-кметовете и секретаря на общината.

Ето и самото писмо:

На 31.05.2021 година Общински съвет – Калояново е провел свое извънредно заседание и с Протокол № 22 са приети Решение № 181 и Решение № 182. По отношение на цитираните решения е осъществен контрол за законосъобразност от страна на Областния управител на област Пловдив и  същите са върнати в срок за ново обсъждане, респ. отмяна от Общински съвет - Калояново.

С настоящото желая да се обърна към Вас като апелирам Общински съвет – Калояново да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация, като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново.

Законодателят ясно и в пълна степен е отчел изключителната важност на  непрекъсваемостта на управленския процес в една община като гаранция за законосъобразност и защита правата и интересите на гражданите. Пряката демокрация и волята на гражданите са основните мотиви именно на общинския съвет да е вменено правомощието за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община. Всеки един от Вас е получил мандат на представителство от гражданите на  община Калояново. Вие сте призвани да защитите в пълна степен обществения интерес посредством изпълнение на императивите на действащото законодателство.

Най-учтиво Ви моля, да оставите тесните партийни цели и интереси отвъд и да положите необходимите усилия да отговорите на очакванията на гражданите на Община Калояново. Обратното би означавало, че абдикирате от отговорностите, които сте поели, както към своите избиратели, така по отношение защитата интересите на Община Калояново.

Политиката означава умение за управление, чиято основа са общите ценности и това налага да намерите консенсус помежду си за взимане на решение в изпълнение на действащото законодателство.

Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
22.12.2021 Абсурдна ситуация в пловдивско село
27.11.2021 Прекратиха пълномощията на скандален кмет на пловдивско село
10.10.2021 Днес се провежда балотаж на изборите за кмет на община Калояново
04.10.2021 Балотаж между НФСБ и ГЕРБ на кметските избори в Калояново
02.09.2021 НФСБ издига Пламен Николов за кмет на Калояново
11.06.2021 Съдът "поряза" кмета на Калояново за правомощията му
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).