Областният управител се срещна с представители на КТ "Подкрепа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:34 / 31.05.2021
1171
Областният управител Ангел Стоев декларира, че Съветът за социално сътрудничество и Съветът за безопасни условия на труд ще заработят отново на областно ниво.

Това стана ясно на среща с председателя и заместник-председателя на местния Синдикален регионален съюз на КТ "Подкрепа“ - Атанас Кръстев и Христо Даскалов.

Атанас Кръстев очерта важните проблеми пред синдиката в ситуацията на пандемия и запозна областния управител с постигнатото до момента.

Той постави въпроса дали условията на труд при работа от вкъщи са подходящи за трудещите се при положение, че те не са инспектирани от служба по трудова медицина.

Г-н Кръстев изказа своето задоволство, че МБАЛ "Св. Мина“ не е превърната в Ковид болница и сподели своето виждане, че е крайно време да бъде възстановена бившата Белодробна болница, така че тя да поеме лечението на заболелите от коронавирус.

Синдикалистите предлагат да се улесни ваксинирането на работниците като се създаде организация за мобилни ваксинационни екипи, които да обслужват желаещите на работното им място, така че да не се налага да отсъстват от работа.

"Моето принципно разбиране е, че най-важни са хората, съответно техните проблеми и действията за разрешаването им. Няма по-важно от това в едно управление. Напълно съм съгласен, че дейността на Съвета за социално сътрудничество и Съвета за безопасни условия на труд е от голямо значение, затова съм категоричен, че те ще заработят отново на областно ниво“ – заяви областният управител Ангел Стоев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).