ОП "Градини и паркове" и ОП "Чистота" ще получат 1,3 млн. лв. за нова техника

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:06 / 16.02.2021
1605
За закупуването на нова техника на ОП "Градини и паркове" ще бъдат отпуснати 1 млн. лв., а на ОП "Чистота" близо 300 хил. лв, съобщи кметът Здравко Димитров по време на редовното заседание на Общинския съвет днес.

"Отчетохме факта, че за  "Градини и паркове" не е закупувана нова техника от доста години, за разлика от ОП "Чистота".  Затова беше прието предложението, направено по време на публичното обсъждане на проектобюджета", допълни Здравко Димитров.

Отпуснатите средства за ОП "Градини и паркове" ще послужат за осигуряване на подемна техника, автовишки, техника за косене и рязане, дробилни машини и други, които ще подпомогнат работата по поддържането на парковете и зелените площи в града, както и на междублоковите пространства.

Отделените пари за ОП "Чистота" пък ще бъдат използвани за покупката на допълнителна техника за извозване на отпадъци от нерегламентирани сметища, както и два контейнеровоза за обслужване на контейнерите за строителни и едрогабаритни отпадъци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).