Новият посланик на Италия на посещение в Медицински университет - Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:40 / 26.02.2021
1050
Новият посланик на Италия, Джузепина Дзара направи първото си официално посещение в Медицински университет - Пловдив.

Нейно превъзходителство беше придружена от Джузепе Де Франческо, почетен консул на Италия в Пловдив.

Ръководство на Медицински университет - Пловдив, начело с ректора проф. д-р Мариана Мурджева, посрещна сърдечно високия гост и благодари за посещението, което е и знак на признание за престижа на университета. Срещата премина в конструктивен дух и приятелска атмосфера.

Проф. Мурджева представи накратко ректорското ръководство и запозна посланичката с успехите на МУ - Пловдив и развитието на българо-италианските отношения.

В Университета се обучават близо 200 студенти от Италия по специалностите медицина и дентална медицина, като се забелязва значително увеличение на новопостъпилите в последната година студенти от Италия.

По програма Еразъм+ Медицински университет - Пловдив има сключени 7 междуинституционални споразумения с университети от Италия,което направи възможно за последните три години да има входящи мобилности на 40 студенти от партньорските университети. 

В дискусията се включиха всички членове на ректорското ръководство,които изразиха добрите си впечатления от италианските студенти. Засегнати бяха различни аспекти от двустранните отношения и перспективите за сътрудничество с университетите в Италия. 

Големият потенциал на преподавателите и възможностите, които Университетът предлага за обучението на студентите, дори в условията на COVID-19, бяха високо оценени от италианската посланичка. 

Джузепина Дзара изрази благодарността си за доброто посрещане и желанието си да съдейства за задълбочаване на взаимоотношенията с МУ - Пловдив.

В почетната книга на Университета тя подчерта значимостта на медиците за излизане от настоящата пандемия.

​България и Италия имат установени дипломатически отношения повече от 140 години.

За първи път италианската дипломатическа мисия в България се оглавява от жена, която е с ранг на пълномощен министър.  Това е вторият й мандат у нас, като в края на 90-те години тя е била "първи търговски секретар" в посолството на Италия в страната ни.

Новата посланичка познава добре България и владее български език, английски, френски и испански.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).