Нови автомобили за "Чистота"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
15:39 / 22.07.2019
4969
С нови 5 автомобила се сдоби "Чистота", те са закупени с икономии и ще заменят сегашните почти 15-годишни коли на организаторите в общинското предприятие, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Старите се чупеха почти всеки ден. Сега ще ги ремонтираме и ще ги използваме за екипите, които контролират по наредбите на Общината", разказа директорът на ОП-то Иван Стоянов и припомни, че служителите му имат функциите да налагат глоби, фишове и актове. По думите му към момента на разположение е имало един такъв автомобил, сега ще се сформират повече екипи и зоните на контрол ще се разширят.

Що се отнася до глобите, то те са различни според нарушението, най-вече се налагат фишове, но за по-сериозни случаи има написани актове за 1400, 1500, 1600 лева, избори Стоянов. Една част от тях са за строителни отпадъци и изобщо отпадъци, генерирани след ремонти, които се изхвърлят не където трябва.

В повечето случаи гражданите не знаят какво да правят и се подлъгват по обяви и реклами на нелицензирани фирми, които нямат разрешение нито за транспорт, нито за изхвърляне на сметище по наредбите на Общината. Затова пловдивчани могат да звъннат в "Чистота" и ще бъдат насочени най-правилно, подчерта директорът. Въпросните фирми пък, обясни той, знаят, че Общинското предприятие приключва работа в 16,00 часа и изхвърлят отпадъците след това и най-вече в "Столипиново". Затова вече са изпратени писма до Шесто районно управление, до кмета на район "Източен", до Общинска полиция и до Общинския инспекторат да засилят контрола и дежурствата си.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).