Нова тенденция се наблюдава в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:04 / 18.06.2022
39044
Нова тенденция се наблюдава в Пловдив – чужди компании започват да купуват по-скъпи терени в регулацията на града и държат да инвестират на територията му. Това обяви през седмицата зам.-кметът Стефан Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Старите индустриални зони започват да се превръщат в нови технологични производства. Старият кожарски завод, който е затворен от десетилетия, беше купен и ще се появи едно ново технологично производство на машини за медицинската индустрия, обяви кметът Стоянов. По думите му, до година и половина в този завод ще работят повече от 1000 души.

Припомняме, че в Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията на улица "Владая". Проектът включва разваляне на старата паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция, кръгово кръстовище, велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Ще се изгради водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона.

Предвидени са канализационни връзки за нови улични оттоци, изграждане на нови ревизионни и дъждоприемни шахти и подмяна на капаците на старите, тротоарни спирателни кранове, пожарни хидранти. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби. 

Това е първата чуждестранна инвестиция в Пловдив тази година, която се прави с над 1 млн. лева държавна субсидия. Проектът е част от ангажимента към инвеститорите за подобряване на бизнес средата в региона.

Още през 2020 г. правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ във връзка с изпълнението на сертифициран инвестиционен проект на "БТЛ Индъстрийз" в Пловдив. Фабриката за производство на електронна медицинска апаратура е на стойност 10.5 млн. лева и в нея се разкриват 80 нови работни места.

Държавата осигури 1.02 млн. лв. за изграждане на пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположено предприятието. В бюджета на Община Пловдив са предвидени още 1.5 милиона лева за инфраструктурния обект.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
16.04.2024 Изграждането на новата връзка между ул. "Владая" и бул. "Марица юг"
напредва
26.03.2024 Офанзива на ул. "Владая", приключват я през август
15.06.2022 Първа копка на нов път направиха в Пловдив
13.05.2022 МС даде зелена светлина за нова пътна инфраструктура в Пловдив
16.09.2021 Завод от ново поколение правят вътре в самия Пловдив
07.07.2021 В Пловдив започна изграждането на нов завод за над 20 милиона лева
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).