Над 400 души се включиха в организираните от Захари Георгиев спортни прояви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:46 / 18.05.2009
1661
Над 400 студенти, ученици и малчугани от пловдивските детски градини се включиха в масовата спортна проява, която организира днес народният представител Захари Георгиев с подкрепата на ДАМС в лицето на Весела Лечева и нейния заместник - проф. Веселин Маргаритов. Най-младите пловдивчани отбелязаха 17 май - Денят на българския спорт и спортни деятели с много настроение и желание за спортна изява.

40 отбора в пет възрастови групи участваха в състезанието по точна стрелба в кош на пл. "Централен". При най-малките победители в отборната надпревара станаха момчетата от СОУ "Д. Димовски" и момичетата от ОУ "Д. Талев". В групата на 12- 14 -годишните първото място спечелиха състезателите на "Д. Талев" и състезателките от ОУ "Петър Берон". Младежите и девойките от СУ "В. Левски" бяха най-точните сред отборите в тийнейджърската група (14-16 години) и показаха завидна техника в стрелбата, която им донесе първото място. Ученичките от БК "Академик" бяха най-добри сред женските състави в групата 16-18 години и грабнаха купата, а сред мъжките победител стана тимът на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий".

Истинско баскетболно шоу се наблюдаваше в групата на студентите. Всеки от пловдивските вузове се яви с представителен отбор, но най-добри се оказаха съставите на ПУ "П. Хилендарски". Те безапелационно заеха първите позиции и при мъжете, и при жените. За представянето си отборите- победители получиха златни купи, а в награждаването им участваха известно пловдивски баскетболисти като Ангелина Михайлова, Пенка Стоянова, Тенчо Начев, Дора Николова.

Депутатът от БСП Захари Георгиев подари на най-добрите реализатори във всяка възрастова група 18-скоростни велосипеди. С байкове от днешния турнир по точна стрелба в кош си тръгнаха Анита Начева и Иван Георгиев (10-12г), Кристияна Топузова и Йордан Ковачев (12-14г), Благой Георгиев и Кристияна Петкова (14-16г), Памела Бухалова и Любен Ганджиев (16-18г), Димитър Караджов и Виктория Илчева (студенти).

Още шест велосипеда подари Захари Георгиев на най-добрите спринтьори в щафетното бягане, което се проведе по същото време в Цар Симеоновата градина. През лятото разкошни байкове ще карат Любомир Танев и Стоил Асенов от ЦДГ "Мая", Венцислав Богданов и Биляна Николова от ЦДГ "Здравец", Галатея Герова от ЦДГ "Слънце" и Емилия Тодорова от ЦДГ "Валентина". Щафетната надпревара при малките бегачи спечелиха отборите на "Мая", "Валентина" и "Слънце", а при момичетата купите грабнаха "Здравец", "Малина" и "Валентина". Освен грамоти за участие организаторите раздадоха и други поощрителни награди. За подгласниците на призьорите проф. Маргаритов осигури луксозни спортни екипи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...
В Пловдив прекъснаха преводача на Митрофанова, речта звуча само н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).