Много работа за пловдивските пожарникари през изминалото денонощие

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
12:14 / 20.07.2021
1763
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението-Пловдив са регистрирани 43 произшествия, като в 5 от случаите огнената стихия е причинила материални щети, съобщиха за Plovdiv24.bg от дирекцията.

Най-често пожарните автомобили са излизали при сигнали за горящи треви и  храсти.

Малко преди 21 часа снощи огнеборци от Раковски са гасили пламнали пчелни кошери във вилната зона на село Борец. Огънят е тръгнал от запалени треви.

Техническа неизправност е най- вероятната причина за пламването на автомобил, който се е движил по бул. "Цар Иван Асен “ в Асеновград.

Екип на пожарната служба в Стамболийски е гасил пожар в къща. Сигналът за горящия имот в село Куртово Конаре е получен малко преди полунощ на 20 юли. Щетите са материални.

Огън, тръгнал от стърнище е засегнал слънчогледов масив край Ново село. В гасенето са се включили два пожарни автомобила от участъка в Стамболийски. Въпреки бързата намеса на огнеборците стихията е успяла да увреди близо 10 декара насаждения.

РД ПБЗН Пловдив призовава: Не бъдете небрежни при боравенето с огън на открито. Напомняме ви, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено! При най- малкото съмнение за възникнал инцидент първо сигнализирайте на тел 112. Опитайте се да ограничите разрастването на пожара, само ако това не застрашава вашия живот!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).