Много алкохол и кока в основата на катастрофата на Адата, погубила таксиметров шофьор

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
17:09 / 14.06.2021
8220
Свидетели дават противоречиви показания за това кой е карал БМВ-то, което отне живота на таксиметров шофьор при моста "Адата“, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Катастрофата с фатален край стана на 3 август 2019 г. около 3.45 часа на кръстовището на бул. "Шести септември" и моста на "Адата".

В БМВ-то, което е нанесло фаталния удар за таксиметровия шофьор Димитър Костадинов, са били двама – обвиняемият Александър Димитров на 23 години и неговият приятел Щерьо Атанасов. Според обвинителния акт Димитров, собственикът на БМВ-то - Щерьо Атанасов и техни приятели били на годеж в Столипиново, където употребили алкохол и кокаин. Около 00,45 часа заваляло дъжд и Атанасов поканил компанията в автомобила му, където пиенето продължило. Александър предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

На кръстовището до моста на Адата БМВ-то не спряло на знак "Стоп" и се ударило в движещия се по път с предимство лек автомобил "Дачия“, управляван от таксиметровия шофьор, който загинал на място. В момента на инцидента светофарите на кръстовището не са работили, твърдят свидетели.

Днес някои от тях бяха разпитани, но дават различни показания. В едни от тях се твърди, че колата е карал Александър, но в други – че тя е била управлявана от нейния собственик – Щерьо. Той отсъства от страната, тъй като живее в Австрия, каза неговият дядо, който също е свидетел по делото.

Свидетелката Надка Йосифова твърди, че е била първа на местопроизшествието, тъй като живее наблизо. Чула страхотен шум и излязла с дъщеря си да види какво става. Видяла двете уплашени момчета, които и казали, че са употребили много алкохол и много кока. Тя била пристигнала първа на мястото на инцидента и не видяла други там. Надка със сигурност твърди, че Щерьо й казал, че той е карал колата. По тениската му имало кръв. Тя взела телефоните им и се обадила на близките на момчетата да дойдат. Александър само мълчал. Надка твърди, че не е видяла други свидетели на мястото на инцидента.

Другите две свидетелки, които са карали пред таксиметровата кола, са две жени, които с категоричност твърдят обратното на Надка. Те казват, че са видели именно Александър да слиза откъм страната на шофьора и това са потвърдили и в полицията по време на разпознаване още на следващия ден. Едната от тях – Цветанка, дори се закле в детето си, че казва истината.

Пред съдебната зала беше и жената на убития Димитър Костадинов - Ивелина Илиева, която не може да прости загубата му и търси възмездие от съда.

Тя също ще бъде разпитана като свидетел. Разпитите продължават. В залата, заедно с обвиняемия Александър е и неговата майка.

Виж коментарите (2)

Още по темата (16):
07.04.2023 5 г. затвор за дрогирания водач, убил таксиметров шофьор в Пловдив
06.10.2022 В Пловдив глобиха адвокати с по хиляда лева
20.04.2022 Проговори мъжът, който пиян и дрогиран уби таксиджия в Пловдив, май излъга
яко
19.03.2022 Александър, който дрогиран уби таксиметров шофьор, се отказа от култови адвокати
10.02.2022 Щерьо, отстъпил БМВ-то, с което бе убит таксиметров шофьор: Не помня нищо, бях много пиян
18.11.2021 Колко време е нужно, за да бъде осъден дрогиран шофьор, убил колега?
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).