Махат опасни търговски обекти в центъра на Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
09:16 / 04.05.2022
5543
В Район “Централен" започна премахването на опасни търговски постройки. Те се намират на ул. "Антон Тайнер".

“Постройките са незаконни и опасни, не се използват от години", съобщи за Plovdiv24.bg районният кмет Георги Стаменов. Той обясни, че има пуснати заповеди за събаряне, които са минали през ВКС и процедурата е потвърдена. На терена ще се изгради паркинг, тъй като района има огромна нужда от места за паркиране. В бъдеще дори е предвидено изграждането на паркинг на две нива там. “Теренът е на 100% общински", каза Стаменов.

Собствениците са ползвали терена на базата на чл. 120 от Постановление като са изградили там временно преместваеми съоръжения със строителни разрешения. Общината им е предложила да си закупят земята, но те не са го направили във времето. След това постановлението отпада и като нефункциониращи обекти и във вид опасен за съществуване те са описани за премахване към днешна дата.

"Теренът ще бъде озеленен и ще се изгради паркинг за нуждите на живущите. Не е оправдано съществуването на пустеещи и опасни постройки там, които са били ползвани и от бездомници. Има риск и от пожари. Собствениците са получили заповедите и са били поканени сами да си ги съборят, но не са предприели действия досега. Затова в момента бригада премахва постройките", обясни районният кмет. "В близост до тях има спортна и детска площадка, през тях преминава и пътека до Детска градина "Малкият принц". Такъв тип постройки не трябва да има по това трасе", категоричен е Стаменов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).