Махат чиновниците от центъра на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
12:27 / 27.05.2019
4719
Пловдивската администрация се изнася от центъра на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Плановете обяви и обясни кметът Иван Тотев пред журналисти днес.

"Центърът трябва да е все повече подходящ за култура, а не за администрация", коментира той. По думите му в момента се наблюдава конфликт между работещите и хората, дошли до сърцето на града да се разходят и починат. Във времето едните трябва да надделеят над другите и в град като Пловдив трябва да надделее културата, т.е. общинските служители и администрацията като цяло трябва да отстъпи. Затова се набелязват терени, където да бъдат преместени - това например са зони в "Гладно поле", край стадион "Пловдив", в район "Южен".

Тотев даде и конкретни примери - обследването на бившия Партиен дом за сграда за пловдивската Опера, което ще изведе голям брой общински служители, ползващи сградата в момента. Към момента се дебатира и съдбата на сградата на БНБ, но категоричното желание на Общината е тя да е свободна от администрация.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив
Монтират огромни тръби по бул. "Александър Стамболийски"
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Довършването на последните 150 метра от "Брезовско шосе" се отлаг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).