Листата на ГЕРБ за Пловдив град ще бъде различна от тази през април

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:58 / 31.05.2021
3635
"Листата на ГЕРБ за Пловдив град ще бъде доста променена от пето място надолу", съобщи по време на брифинг днес областният координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Нашето предложение ще е трети в листата да е Радомир Чолаков, следван от Вежди Рашидов", каза Тотев. По мнението му петото място е ключово, защото петият мандат в Пловдив ще е реално избираем заради актуалната политическа обстановка в страната и усещането за разочарование у хората от служебното правителство и "новите" партии. По тази причина в ГЕРБ много сериозно се обсъжда кой да е този кандидат. 

"Върви доста задълбочен дебат. Все още нямаме човек, който да предложим", каза Иван Тотев, но все пак открехна леко вратата, като посочи, че двама от районните кметове ще бъдат видени задължително в листата на ГЕРБ за Пловдив град. "В голяма степен е вероятно това да са Костадин Димитров и Иван Стоянов". Тотев посочи още, че сериозно участие ще има и младежката организация на ГЕРБ, като ще бъдат видени нови лица.

Като цяло листата на ГЕРБ за предстоящите избори ще бъде доста по-различна  от тази през април. Тя ще си прилича само по първите четирима кандидати.

Иван Тотев посочи още, че Радомир Чолаков е дал много по-свеж облик на листата на ГЕРБ и в парламента с избора на Чолаков. Всички от партийното ръководство високо оценяват това и затова се надяват той да бъде отново на третото място. Тотев посочи още, че Спас Гърневски също ще бъде част от листата и този път.

За обстановката в страната Иван Тотев коментира, че това, което се вижда със служебното правителство, е един предизборен щаб, който работи за изборите през есента. Няма в действията му никаква подготовка на сегашните избори, за начина, по който ще се гласува, както е било през март. Дебатът за изборите е по-встрани.

"Ние освен, че виждаме действия на министри като в предизборен щаб, виждаме и хора, които нямат тази легитимност да правят това", каза още Тотев

"Радостно е, че в Пловдив попаднахме на човек поне. Надявам се и с негова помощ да направим добра организация на изборите тук", добави Иван Тотев, имайки предвид новия областен управител, назначен от служебното правителство.

Според Тотев, може да се каже, че новото правителство е и един тест за модел на едно бъдещо коалиционно правителство, тъй като в него има преди всичко хора от БСП и представители на Демократична България.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).