Концерт за мир с над 450 деца от цяла България открива OPERA OPEN

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:56 / 13.06.2022
2308
За четвърта поредна година откриващото събитие на фестивала Opera open ще смени гледната точка на зрителите като ги разположи на сцената на Античния театър, а изпълнителите - в секторите за публиката. На 19 юни над 450 деца от хорове от цяла България ще изпълнят белите каменни редове, за да отправят своето послание за мир и да споделят детските си мечти с едни от най-известните български песни като "Детство мое“, "Чучулига“, "Боси времена“, "Дъга“, както и песни на АББА, Джон Ленън, Андрю Лойд Уебър и др. с Оркестъра на Опера Пловдив. Диригент на концерта е Славил Димитров, председател на Българския хоров съюз.

За първи път на Античния театър се събират и ще пеят заедно петнадесет от най-известните и големи хорове от всички краища на страната като хор "Бодра смяна“, хор "Бодра песен“, хор "Дунавски вълни“, Хор на варненските момчета и младежи, Детски филхармоничен хор и др.. Пловдив ще бъде представен от хор "Детска китка“ с диригент Яна Делирадева, Хор на Пловдивските момчета "Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова, хор към Академия на Опера Пловдив с диригент Яна Делирадева и Арт войс център с ръководител Руми Иванова.

Със специален музикален видеопоздрав в концерта ще се включат и децата от Уганда, които разучават български песни и танци по инициатива на фондация "Усмивка за Африка“ с основател Даниел Делибашев. Повече от месец те репетират песента на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов - "Заедно“, която ще изпълнят с всички останали участници в концерта.

Началото на "Детският хор на България: Концерт за Мир“ е от 21 часа на Античния театър.

Билети се продават на касата на Опера Пловдив, на лятната каса Opera open на Главната улица, касите от мрежата на Ивентим и онлайн на Eventim.bg.

Opera open 2022 e под наслов "Различният свят“ и е част от програма "Наследство II" на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).