Кандидатите от ГЕРБ се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:23 / 08.03.2021
2310
Кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР Вежди Рашидов, Радомир Чолаков и Пламен Панов се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив. На разговора присъства и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

Председателят на парламентарната комисия по култура в 44-то НС Вежди Рашидов припомни направеното в града под тепетата с помощта на държавата и даде пример с възстановения след пожара Драматичен театър, реализираната с участието на Регионалния археологически музей изложба в Лувъра. Той подчерта, че сред бъдещите му приоритети ще е довършване ремонта на Концертна зала. "Връзката ми с Пловдив е много силна и ще продължа да работя за развитието на града в културно отношение“, допълни Вежди Рашидов.

"Необходимо е заедно да си поставим цели, които после да реализираме“, каза от своя страна Радомир Чолаков и заяви готовността си да подкрепя културните проекти на града.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева изтъкна доброто взаимодействие между държавното управление, местната власт и културните институции в Пловдив.

"През 2019 –та година Пловдив бе Европейска столица на културата. Този проект бе реализиран с активното участие на културните институции в Пловдив. Европейска столица на културата даде по-голямо самочувствие на тези институции“, допълни тя. Като добър пример посочи активната работа на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и неговия екип.

Директорът на Регионалния археологически музей доц. Костадин Кисьов припомни, че разкопките на Малтепе бяха осъществени с подкрепата на Иван Тотев като кмет на Пловдив и министър-председателя Бойко Борисов

Всички участници в срещата бяха категорични, че ще продължат започналите образователни програми като "Децата в музеите“, "Госпожа Опера“ и други.

В сферата на културата Пловдив прави европейска политика. Градът ни има с какво да се гордее и трябва да продължи да представя своето изкуство извън границите на страната, категорични бяха участниците в срещата.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).