Каназирева: Срокът за спиране на изпълнението за балите е 2 месеца, а не 3 дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:10 / 30.09.2010
3046
След като днес се запозна с делото в София, адвокат Дани Каназирева заяви относно пропуснатия срок от общината за внасянето на жалбата към ВАС, че срокът не е пропуснат. Тя посочи следните мотиви: "На първо място - ден 18 септември, на който се позовава съдът, е неработен ден. Жалбоподателят - община Пловдив, е могла да се запознае с решението на Министерски съвет, в понеделник на 20 септември , когато е първият присъствен ден. Между другото, с решение точно с такъв казус ВАС е излязъл през 2008 г., уточнявайки изрично присъствените дни като възможност за запознаване с документ. Явно, колегите съдии от бързане да си свършат работата или може би от липса на календарче пред себе си, са пропуснали да отбележат този факт.
На второ място - съгласно официално удостоверение от "Български пощи" ЕАД, решението на МС е получено в пощенската станция в Пловдив на 18 септември 2010 г., а на 20 септември 2010 г. е получено официално в община Пловдив. Изключително странен е факта, че "Български пощи" ЕАД издава официален документ на община Пловдив с дата 20-ти, и издава официален документ на Министерски съвет с дата 18-ти. Кой е достоверният?
На трето място - явно, много бързайки с решението си, Министерски съвет е забравил да укаже срока за обжалване на допуснатото предварително изпълнение на акта. От което следва, че при липса на указания - срокът за обжалване се удължава с два месеца. За всички без правно образование, които обаче направиха публични изказвания с категорични тези по юридическия казус ще посоча чл. 140, ал 1 от Административно-процесуалния кодекс. Както и практика на ВАС - решения на съда през 2007 и 2008 г.
Аз уважавам българския съд и моите колеги, но съзнавам на какъв натиск са подложени те в момента. Истината обаче е, че решението се политизира. Това е бил най-лесния и бърз начин община Пловдив да бъде елиминирана. Признавам си - досега не знаех как един съдия или шеф на съд може да стане национален омбудсман. Жалко, тъжно и неморално е това, което се случва. Защото, по-страшно от корупцията в познатия ни вид, е политическата корупция и търговията с политическо влияние".

Plovdiv24.bg ви предоставя в галерията офицалния документ на "Български пощи" ЕАД, връчен на община Пловдив, където е видно, че писмото е входирано в деловодството на общината на 20 септември.



Виж коментарите (8)

Още по темата (152):
28.11.2013 Остри дебати на днешната сесия на ОбС Пловдив
30.11.2012 Бойко: Благодарим на Пловдив, че помогна на София, когато Станишев правеше умишлени проблеми!
28.11.2012 Пловдив получи последните 8.4 млн. лв. от приемането на софийския
боклук
28.11.2012 Днес получаваме последните милиони от софийския боклук
26.11.2012 В сряда получаваме последните 8.4 млн.лв. от софийския боклук
13.11.2012 Пловдив получава и последните 11 милиона лева за софийския боклук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).