"Камерна сцена Пловдив" представя трио ХАКО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 12.07.2021
918
"Камерна сцена Пловдив“ представя следващото си събитие от лятната програма – концерт на ХАКО - българо-сърбо-испанско трио на Васил Хаджигрудев - бас, сръбският барабанист и композитор Лав Ковач и Хулиан Санчес - тромпет. Пловдивчани ще могат да чуят триото на 30 юли, петък от  21.00 часа в Сцена номер 2 на Безистена - Бар Конюшните в Стария град.

Групата има едноименен албум издаден от "Ризома" в Испания през 2016 година, замислен като двойно трио и с Енрике Оливер на тенор саксофон. Албумът е с 4 от 5 възможни звезди, дадени от платформата "All about jazz"  https://www.allaboutjazz.com/hakos-trios-hakos-trios-rizoma-records-review-by-karl-ackermann.php

ХАКО изпълняват оригинални композиции, предимно на контрабасиста Васил Хаджигрудев и барабаниста Лав Ковач. Груув, свободна импровизация и лиричност са настроенията, които триото пресъздава в музиката си. През 2018 година ХАКО записват своя втори албум в Нови Сад, Сърбия, издаден от "Хорз". 

След пандемията от Ковид, групата възобновява своята концертна дейност с 3 концерта в България, единият от които е в Пловдив. Събитието е част от програмата на "Камерна сцена Пловдив“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).