Изправят пред съда 36-годишен мъж, причинил катастрофа край Пловдив, при която загина жена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:40 / 22.07.2021
3027
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Т., на 36 г., за това, че на 3.08.2019 г. на разклона за Скутаре, при управление навтомобил, марка "Воксхол“ с британска регистрация, е нарушил правилата за движение от Закона за движение по пътищата, и с това по непредпазливост, е причинил смъртта на  55-годишна жена и средна телесна повреда на 51-годишен мъж.

На 3 август 2019 г. обвиняемият И.Т. се движел с лек автомобил "Воксхол“, който бил с десен волан.  Пострадалата Е.Т. била на задната седалка зад него. В района на разклона за с. Скутаре, на път  II – 56, И.Т. предприел изпреварване на движещия се пред него автомобил "Мерцедес“. След като приключил маневрата, той не се прибрал веднага в своята лента, а продължил да се движи в насрещната.

В това време на посочения пътен участък навлизал от завой товарен автомобил, марка "Фолксваген“, управляван от 51-годишния С.В. 

Поради тази причина водачът на товарния автомобил видял в последния момент движещия се срещу него автомобил, управляван от обвиняемия.

С.В. веднага задействал спирачките на камиона, направил опит да се отклони встрани от платното, но маневрата била ограничена от мантинелата. В този момент настъпил челен удар между двата автомобила. При катастрофата били причинени множество травматични увреждания на Е.Т., в резултат на които през м. ноември 2019 г. тя починала в болницата. На водача на товарния автомобил С.Т. била причинена средна телесна повреда.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен И.Т., е от 3 до 15 г. години лишаване от свобода. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).