Искат проверка на Петя Гогова за прибрани европари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:29 / 04.10.2010
2492

Този браузър не поддържа видео елемента.


Искат проверка на Петя Гогова
От ГЕРБ искат зам.кмета Петя Гогова да бъде проверена и съответно, ако е взела неправомерно хонорар по европейски проект да бъде отстранена от длъжността си. Депутатът Стефан Дедев ще внесе сигнал до председателя на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси - Валентин Иванов, относно 11 хил. лв., които трябва да получи Гогова като ръководител на програма за внедряване на интегрирана информационна система в община Пловдив

Според закона за конфликт на интереси зам.кмет  не може да получава хонорар като ръководитгел или участник в проект , разходват евросредства. В декларацията подадена от Дедев до комисията се казва, че сключването на граждански договори противоречи с принципите на законност, откритост и ефективност. Която е под въпрос за цялата дирекция "Евроинтеграция" на Общината.

"Кметът Славчо Атанасов не трябва да прилага двоен стандарт  спрямо подчинените си - Колаксъзов е вън, а Гогова я защитава", каза Дедев.


Според Дедев районните кметове трябва да се назначават от самия кмет на дадения град, а не от общински съвет. "Представете си, че има друго мнозинство и то не даде сформирането на желания от кмета екип", мотивира се Дедев, като допълни, че до нова година законът ще бъде вече внесен за разглеждане.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).