Илияна Йотова: Характеристиката за страната ни навън е "най-бедната, най-корумпираната, с най-нисък стандарт"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:31 / 22.06.2022
1003
Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи в Пловдивския университет, че има амбицията да бъде организиран Световен форум, посветен на старата българска история, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Идеята за създаването на Български културен институт не е нова, тя не е наша, тя се ражда няколко десетилетия на приливи и отливи, но си остава в прашните папки на администрациите", каза Йотова. “Ние е взехме на въоръжение, защото историята на България, зараждането на писмеността, делото на Кирил и Методий в учебните програми навън просто се подминава и се забравя. Има и друга крайност – опит за пренаписване на тази история и изключването на приноса на страната ни в цялото това дело. А ние много сме дали и имаме какво да дадем на света", каза вицепрезидентът.

"България е с най-старата държавническа традиция в Европа. Формирала е духовно пространство далеч зад граница, но това не е познато навън. Ние забравяме да градим позитивният образ на страната ни", добави Илияна Йотова. По думите й и до ден-днешен, ако се погледне характеристиката на страната ни, ще се види, че това е най-бедната, най-корумпираната, с най-ниски стандарти държава. "Ние не успяваме да показваме какво носи България като духовност, посочи още Илияна Йотова.

Гледайте повече във видеото!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).