Ето каква е символиката на носиите на индонезийците от Международния фолклорен фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:20 / 06.08.2018
2870
Между 30 юли и 3 август Пловдив бе домакин на 24-тия Международен фолклорен фестивал. Участваха 10 държави, сред които и екзотичната Индонезия. По този повод репортер на Plovdiv24.bg разговаря с Рани, Фикри и Рани, които разказаха какво символизират костюмите им.

21-годишната Рани танцува от 6-годишна. Тя разказа за костюм, характерен за Тораджи. Зелена рокля, украсена с доста мъниста. Тази носия се облича от смела жена от Тораджи, която иска да запази културата си, облича се при най-различни церемонии.

"Индонезия е много пъстроцветна от гледна точка на това, че има много етноси, обичаи, различни хора. Това, което съм облекла пресъздава именно тези различни хора и обичаи в страната. Всеки ден от фестивала обличахме различни костюми, за да представим възможно повече от различностите в страната си", допълни младата танцьорка.

19-годишният Фикри бе друг участник от Индонезия. Той танцува от 10-годишна възраст. Той разказа за костюм в черно и златисто.

"Танцът, който се танцува с този костюм, се нарича "Велика победа". Цветовете са черно и златисто, които символизират смелостта. Костюмът пресъздава отношението, което имат хората към живота, те са усмихнати, позитивни", каза още младежът. 

Още една участничка от Индонезия се казва Рани. Също на 21 години. Тя е и музикант, който свири на акордеон, но показа носия, наречена жасмин.

"Облеклото е характерно за Източна Ява. Носи се от смело момиче от острова", допълни лъчезарната индонезийка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).