Две важни институции за Пловдив подписаха меморандум за сътрудничество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:08 / 18.05.2022
960
Ректорът на Аграрен университет проф. д-р Христина Янчева и директорът на Център по растителна системна биология и биотехнология доц. д-р Цанко Гечев подписаха меморандум за сътрудничество и съвместна научна и образователна дейност в Международения ден на очарованието на растенията 18 май. 

Целите на сътрудничеството са разработване на съвместни магистърски и докторски програми, съвместна научна дейност, изследвания и разработване на проекти, организиране на събития, дискусии и обучения. Планира се също и обмен на преподаватели, стажове и практики на студенти.

Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) е нова научнa организация за върхови изследвания в областта на растителната биология. ЦРСББ съчетава класическите физиологични и генетични подходи с модерни технологии за геномен и биоинформатичен анализ, за да се разбере как растенията реагират като цялостни, сложни системи.

ЦРСББ е създаден в Пловдив с подкрепата на проект PlantaSYST, в рамките на финансовия инструмент "Teaming“ на програма Хоризонт 2020 на ЕС.

Консорциумът по проекта се състои от шест изследователски организации,включително Университетът в Потсдам и Институтът по молекулярна физиология на растенията "Макс Планк“ в Потсдам–Голм, като новосъздаденият ЦРСББ е координиращата институция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).