Драматичен театър Пловдив грабна три статуетки на наградите "Аскеер"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:18 / 25.05.2022
853
С три награди "Аскеер" бе удостоен Драматичен театър Пловдив за спектакъла "Коприна", видя Plovdiv24.bg. Церемонията се проведе снощи в София в театър "Българска армия", а статуетките бяха връчени в следните категории:

Режисура - Диана Добрева

Сценография - Мира Каланова

Костюмография - Марина Райчинова

На страницата в социалната мрежа Пловдивският драматичен театър честити и наградата на драматурга Александър Секулов, който получи приза за драматургичен текст за "Народа на Вазов"!

Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство "Аскеер 2022" получи Цветана Манева. С почетен "Аскеер" бе удостоена актрисата Меглена Караламбова, за чието посрещане на сцената публиката се изправи на крака.

За най-добри актьори в главни роли спечелиха Малин Кръстев и Мария Каварджикова. Те бяха отличени за участието си в "Една испанска пиеса".

Фондация "А'Аскеер“ и театър "Българска армия" раздадоха своите отличия за 31-а година. Церемонията премина под надслова "Урок по български". Водещ на вечерта бе актьорът Веселин Ранков.

Събитието се провежда под патронажа на министъра на културата и министъра на отбраната. На връчването на наградите присъстваха заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов. Тази година церемонията бе посветена на 300-годишнината от рождението на отец Паисий Хилендарски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).