Директорът на Английската: При нас шестици трудно се пишат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:26 / 23.06.2021
6460
Зам.-областният управител на Пловдив Даниела Николова връчи дипломите на пълните отличници на Английската гимназия на тържествена церемония, която се състоя в двора на училището. Тазгодишният първенец на випуска е Данаил Кръстев от 12В клас, който завършва с 6,00, а освен това има пълни шестици и на държавните зрелостни изпити по български и по английски език.

С успех 6,00 завършват още Златина Дикова от 12В клас и Валерия Герганова от 12Е клас. Валерия е спечелила пълна стипендия за Американския университет, където ще учи “Икономика и международни отношения".

"Днес е празник на интелекта и красотата. Пожелавам на всеки от вас да намери призванието си и да не страхува да отстоява себе си“, обърна се към зрелостниците Даниела Николова, която също е възпитаник на гимназията.

Випуск 2021 завършва със среден успех 5.50. "Всички знаят, че при нас шестици трудно се пишат. Общият успех от държавните зрелостни изпити е 5.41, което доказва реалността на годишните оценки. Днес не се разделяме, просто пред вас се отваря още една врата“, обърна се към 12-класниците директорът на гимназията Николай Радев.

Той отбеляза символично завършването на всеки ученик от Випуск 2021 с ритуал,  превърнал се в традиция за училището, като прехвърли пискюла на шапката му в знак на успешно дипломиране.

Специални грамоти получиха и Дарина Стателова и Ирен Таушанова – лауреати на националната олимпиада по английски, и София Манолова – лауреат на националната олимпиада по философия.

Тази година  немски езикови дипломи получават 51 възпитаници на училището, от които 32-ма с най-високо ниво – С 1 и на четирите компонента на изпита.

Поздрав от името на зрелостниците отправи първенецът на випуска Данаил Кръстев.

"Разсъждавайки върху бъдещето днес, аз съм изпълнен с вяра. Вяра, че тук сме придобили качествата на можещата личност и от тук нататък ни чакат още много предизвикателства, но и също толкова успехи и щастливи моменти. Светът чака нас, а аз знам, че вече сме готови да осъществим промяната, от която се нуждае. Не се съмнявам, че всеки от нас ще открие своя път и ще покаже най-доброто от себе си“, пожела Данаил.

Випускниците станаха на крака, за да аплодират своите учители, след което класните ръководители връчиха дипломите на паралелките, пише "Уча в Пловдив".

Виж коментарите (1)

Още по темата (44):
29.07.2021 Важна промяна, касаеща националното външно оценяване
05.07.2021 Опашки в училищата в Пловдив за прием на документи за гимназиите
04.07.2021 Вижте най-добрите и най-слабите училища в Пловдив след изпитите за 10 клас
29.06.2021 Ясни са най-добрите училища в Пловдив след изпитите на седмокласниците
28.06.2021 Едно от най-елитните училища в Пловдив пак доказа класата си
28.06.2021 МОН отчете високи резултати от изпитите след 7 клас
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).