Демонстрационен урок за двигателна активност с експерти от Италия, Турция, Румъния и България в ЦСОП–Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:41 / 24.06.2022
2017
Работните срещи в образованието са добър начин да споделиш опита и знанията си като учител, а днес ние имахме възможността да чуем мнението на 20 различни професионалисти от училищен инспекторат на Gumushane, Турция, фондация "Кураж“ -Пловдив, UISP Settimo Cirie – Италиански съюз Спорт за всички и експерти от Румъния, което ни обогати професионално.

Нашите гости работят по програма "Еразъм+“, проект "Спорт за хора с увреждания“ и проект за мобилност КА1 на тема "Игри на открито и закрито в училище“. Учениците от ЦСОП-Пловдив с интерес участваха в демонстрационен урок с упражнения за развиване на двигателната активност за деца със специални образователни потребности.

Центърът представи работата си по проект "Подобряване на дигиталните и педагогически компетентности на учителите за работа по време на дистанционно обучение“ (DIPCE) №2020-1-ES01-KA226-SCH-095180, насочен към приобщаване на децата от най-уязвимите групи, част от които са тези със СОП при преминаване от присъствено към онлайн обучение.

Г-жа Ж. Налджиева – зам.-директор, обърна внимание на спецификата в обучението в ЦСОП – гр. Пловдив, взаимодействието с училищата и представи кабинетите по арт терапия, кинезитерапия, музикотерапия, Монтесори класна стая, новите кабинети на логопеда и психолога.

"Колегите бяха впечатлени от модерното оборудване на специализираните кабинети и уютната атмосфера, и най-важно – професионализма и загрижеността на специалистите към учениците със СОП“, сподели Лучия Велева от фондация "Кураж“ -гр. Пловдив.

Според В. Бакиш, директор на Центъра, приобщаването се случва, когато всички заинтересовани страни работят заедно и подкрепят децата и семействата им. Спортът и организираните игри дават нови възможности за развитие на уменията и здравословен начин на живот, за индивидуална изява, но и за изграждане на екипни личности.

Центърът в Пловдив е един от най-големите в България и предлага качествено обучение и терапия на деца, насочени от РЕПЛРДУСОП на РЦПППО – гр. Пловдив. В момента в него се обучават 112 ученици от I до XII клас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).