Деца от ДГ "Десислава" засадиха цветя за Световен ден на околната среда заедно с кмета на "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 03.06.2021
2133
Деца от ДГ "Десислава“ засадиха пролетни цветя заедно с кмета и заместник-кмета на район "Тракия“ Костадин Димитров и Веселина Стоянова, както и с експерти от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район“.

Малчуганите бяха подготвили лопатки, с които да изкопаят дупки за цветята. Те помогнаха на гостите заедно да разкрасят двора на детското заведение.

Възпитаниците на Гергана Кънева и Анета Николова представиха открит урок за опазване на природните ресурси. Те са участвали в изследователски и творчески проект, демонстриращ пътя на рециклираната хартия, като са създали изделия от получената от тях суровина и са спазили технологичния процес. Сами са изработили от рециклираната хартия картички, тефтери, чашки, чинии и др. материали, които показаха пред гостите.

Експертът от Басейнова дирекция Ивайло Илиев разказа на децата за необходимостта от опазване на водните ресурси и даде примери как всеки един от нас може да помогне за възстановяване на екосистемите.

Децата обещаха, че ще продължат да се грижат за съхранение на природата и за облагородяване на заобикалящата ги среда.

"Планирали сме всяка година да засаждаме минимум 1000 дървета в район "Тракия“ и да облагородяваме зелените пространства около блоковете“, заяви кметът Костадин Димитров. От своя страна заместник-кметът Веселина Стоянова допълни, че тази година в три училища и три детски градини в района са одобрени проекти на ПУДООС.

В ДГ "Десислава“ се осъществяват 3 екологични проекта – "Вкусна образователна биоградина“, преобразуване на пясъчниците в зона за игра и изграждане на еко интерактивна площадка с библиотека в двора по ПУДООС.

"Щастлива съм, че имаме възможност чрез средства по екологични програми да подобряваме образователната среда и да създадем условия на децата за приятна атмосфера. Чудесен е екипът ни, който работи изключително отдадено за възпитанието на подрастващите и в частност за екологичното обучение“, посочи директорът Жана Петрова.

Малчуганите поздравиха гостите и с танци, подготвени по хореография на музикалния им ръководител Татяна Бошева. Децата получиха подаръци от гостите, а засадените цветя бяха осигурени от ОП "Паркове и градини“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).